Terug naar de hoofdpaginaGastenboek Florent Smet

Laat hier je reactie na.

Er staan 56 commentaren in het gastenboek


Datum: 25-03-2007
Naam: Hubert Stevens
Land:
Commentaar:
Mooie website! Ik had het voorrecht meermaals , via mijn ouders ,"Flor en Suz" maar ook Yris te kunnen ontmoeten.Bij hen ontvangen worden was steeds een feest.Het bekijken van de website riep aangename herinneringen op. Je grootvader was een uitmuntend kunstschilder , maar ook een groot mens, net als je grootmoeder. Veerle , proficiat voor je prestatie. Groeten uit Mortsel van Hubert en Chris.

Datum: 16-02-2007
Naam: steven
Land:
Commentaar:
prachtig, ik ben sprakeloos...

Datum: 25-05-2006
Naam: mettewie annie
Land: belgië-vlaanderen
Commentaar:
ik heb en je grootouders en hun vrienden(liesje en robert)gekend! De verhalen kunnen alleen maar ontroeren. Ik ben blij dat ik eindelijk de tijd nam om de site te bezoeken.Dank dat we op deze manier al deze dingen mogen "meebeleven"

Datum: 04-05-2006
Naam: bram
Land: Robland (ik ben robiaan)
Commentaar:
heel mooie werken van een goede schilder alles in een=prachtig!!!(=

Datum: 06-12-2005
Naam: Marcel Smets
Land: /
Commentaar:
"Schilderen is een drang. Ik wil iets presteren, nog altijd." Florent Smet

Datum: 05-07-2005
Naam: yris smet
Land: belgie
Commentaar:
nog steeds een mooie site. ik hoor dat hij bij vele mensen bij hun "favorites" hoort.

Datum: 14-04-2005
Naam: Mieke Brunsveld
Land: Nederland
Commentaar:
Fijn dat de bundel Distelbloemen ook hier aandacht krijgt, mede dank het prachtig schilderij van een groot kunstenaar.

Datum: 19-3-2004
Naam: Roosje Willems
Land: Oostende
Commentaar:
Het waren echt dikke vrienden, onze grootouders, Veerle ! Afscheid van een vriend brengen ons pepe Robert, ons meme Lieske en de vele vakanties in de Ardennnen weer tot leven. Ik ben ontroerd.

Datum: 16-3-2004
Naam: hermans nathalie
Land: belgie eh
Commentaar:
tis n mooie site goe voor opdrachten voor schoole n verdere tlijkt mij n liev man me veel zin in zijn leven dat zijn kunsten verder mogen gaan in onze harten ,.. begrijp dit; Je kunt de wind niet ontlopen, je trimt je zeilen en gaat gewoon door.

Datum: 22-11-2003
Naam: jan willems
Land: lokeren....
Commentaar:
Deze site was een toffe verrassing die onze Seppe mij liet zien bij het maken van een werkje over Lokeren voor school. Eerlijk gezegd: ik heb een traantje weggepinkt toen ik het stuk las over mijn va en moe. Het waren vrienden alle vier, échte vrienden met respect voor elkaars eigenheid. De verhalen die ik van mijn ouders hoorde en wat ik hier nu las over het afscheid van een vriend ademen dit ten volle uit en geven ook mij goede herinneringen. Jan

Datum: 3-10-2003
Naam: Iris Aguirre
Land:
Commentaar:
Distelbloemen: al een jaar geleden. Dank en beste groeten.

Datum: 17-3-2003
Naam: timan
Land:
Commentaar:
Een Lokerse kunstschilder zoals Florent verdient deze mooie site.

Datum: 17-1-2003
Naam: Philippe Robrecht
Land: belgië
Commentaar:
Nu ik via deze site terug Flor ontmoet, ben ik ontroerd. We voelden mekaar goed aan met weinig woorden. Dankzij z'n werk in huis is hij nooit ver weg. Mooie site.

Datum: 17-1-2003
Naam: hans
Land:
Commentaar:
ben er uiteindelijk geraakt veerle. mooie en treffende site. doet deugd. met liefs, h

Datum: 6-12-2002
Naam: Wout Joling
Land: Nederland
Commentaar:
Een mooie site over een groot kunstenaar en een bijzonder mens. Ik werkte graag mee aan de bundel "Distelbloemen" die niet in het minst door het prachige distelbeeld op het kaft een bijzonderheid is geworden. Mooi dat de bundel hier zoveel aandacht krijgt. Moge de bundel als geheel een eerbewijs zijn aan de kunstenaar Florent Smet. Dank aan u Veerle. Met vriendelijke groet, Wout Joling.

Datum: 22-11-2002
Naam: Eric Vandenwyngaerden
Land: België
Commentaar:
Ik kan je met alle mededichters en Iris Van de Casteele van uitgeverij 'De Distel' niet genoeg bedanken voor de mooie bijdrage voor het kaft van de bundel "Distelbloemen". Nog veel succes met je prachtige site, Veerle ! Eric Vandenwyngaerden http://users.pandora.be/eric_vdwgd./

Datum: 20-11-2002
Naam: Aumée
Land: België
Commentaar:
Via uw kleindochter Veerle ben ik op uw site beland en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben! En het mag gezegd worden, uw kleindochter heeft hier prachtig werk geleverd!

Datum: 6-11-2002
Naam: Ivo De Keyzer
Land: Belgie
Commentaar:
Iris had me gevraagd mee te doen aan haar bundel 'Distelbloemen'. Tot mijn grote verassing had ze een prachtig schilderij gevonden met distels. Ik vind het prachtig, en ben blij dat het de voorpagina van de bundel mag sieren. Ivo.

Datum: 7-10-2002
Naam: robert vollekindt
Land: belgië
Commentaar:
als dichter, opgenomen in de bundel 'distelbloemen' heb ik kennis gemaakt met de site - ik heb met heel veel waardering de werken bekeken - de kaft geeft een meerwaarde aan de bundel - hartelijk dank - robert vollekindt, dichter en beeldend kunstenaar - http://users.pandora.be/vollekindtrobert/vollekindtrobert

Datum: 2-10-2002
Naam: Lejaeghere Rudi
Land: België
Commentaar:
Bedankt voor de mooie distelbloemen die op het voorblad van onze dichtbundel DISTELBLOEMEN mocht prijken. Zo'n mooi schilderij kan enkel maar mooie gedichten inleiden van zoveel verschillende mensen met evenveel verschillende gedachten. Lejaeghere Rudi

Datum: 1-10-2002
Naam: Iris Van de Casteele
Land: België
Commentaar:
Beste Veerle, hartelijk dank dat je zonder enig winstbejag een copie van afgebeeld distelbeeld afstond om te gebruiken in de dichtbundel DISTELBLOEMEN waarin 49 dichters uit 5 landen onderdak vonden. De dichtbundel oogt zeer mooi mrfr dank zij jouw grootvaders werk. Iris

Datum: 5-9-2002
Naam: Van Boegeld
Land: Belgie
Commentaar:
Toevallig op deze prachtige site terecht gekomen.Ik zal zeker regelmatig eens terug keren. Proficiat. Info over Limburgse kunstschilders is terug te vinden op www.belisch.cjb.net

Datum: 7-8-2002
Naam: hélène
Land: België
Commentaar:
Per toeval kwam ik terecht op deze site. In feite was ik op zoek naar het gedicht over de distel geschreven door Guido Gezelle. Ik ben overweldigd door de prachtige werken van Florent Smet. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar zal hem niet meer vergeten. Zijn voorliefde voor de distel kan ik heel goed begrijpen want het is een wonderbare bloem. Deze web-site is een passende hommage aan deze grote kunstenaar

Datum: 3-8-2002
Naam: Nancy Long Morston
Land: California USA
Commentaar:
Veerle, what a wonderful tribute to your grandfather. I recall as a child seeing your grandfather do some of these terrific paintings. Congratulations in creating this website which I will enjoy visiting often.

Datum: 26-4-2002
Naam: Eric Vandenwyngaerden
Land: België
Commentaar:
Dankzij Iris kon ik kennismaken met deze unieke site met wonderbaarlijk werk... zéér graag gekeken en gelezen. Dank...

Datum: 12-4-2002
Naam: Iris Van de Casteele
Land: België
Commentaar:
Ik ben bekoord. Ik ben geboeid. Niet alleen door de distel zelf, maar vooral door de poëzie die Flor Smet uit deze unieke bloem wist te puren. Voor mij aub geen rozen. Geef mij maar een sterke, fraaie distel met allure. Een bloem, die tegelijk met haar stekels én haar dons, méér zegt dan om het even welke andere bloem zou doen.

Datum: 24-2-2002
Naam: Thuur Smet
Land: Nederland
Commentaar:
Op zoek na de historie van mijn familie kwam ik op deze site terecht via een zoekmachine. Het was een leuke kennismaking.

Datum: 15-2-2002
Naam: Rudy
Land: B
Commentaar:
Eindelijk vind ik even de tijd om deze site uitgebreid te bezoeken...mooi..heel mooi...je opa zou trots op je geweest zijn Veerle...

Datum: 1-1-2002
Naam: Horta Van Hove-Marc Bussens
Land: België
Commentaar:
Het pijnlijk verlies doet niets aan onze liefde voor Smetje, omdat deze al innig aanwezig was bij het afscheid en blijvend zal ontluiken als een fleurige distelbloem.

Datum: 20-8-2002
Naam: Willem Van Bogaert
Land: België
Commentaar:
Een tweetal jaren geleden was ik op het atelier van Florent Smet. "Hier kom ik bijna nog elke dag schilderen." zei hij. "Gelukzak!" zei ik. En hij keek me aan met fonkelende oogjes. Tot op zeer hoge leeftijd mogen doen waar je voor geboren bent, dan ben je een gelukzak. Hetzelfde woord kan ik nu weer gebruiken voor deze sobere en smaakvolle website ter nagedachtenis van Florent. "Gelukzak!".... Hij antwoordt niet, waarschijnlijk te druk bezig...

Datum: 14-8-2002
Naam: evelyne
Land: belgië
Commentaar:
proficiat, webmaster! knappe, passende en meer dan verdiende ode aan je grootvader. we kunnen al van een pak meer werken genieten sinds mijn eerste bezoek. zeer mooi.

Datum: 5-8-2002
Naam: 5 august 2001
Land:
Commentaar:
Ik heb de foto gezien Veerle en voeg hem bij de tekst op het forum. Vluchtig doorliep ik de werken van je grootvader en er spreekt vooral ontroering uit evenals uit sommige teksten, zorgvuldig "prikkend" verborgen zoals de distel zelf...tina Het is mooi.

Datum: 4-7-2001
Naam: stef
Land: België
Commentaar:
nu 2 maanden later en de site veel distels rijker de inhoud veel intenser de liefde dieper de eerbied groter het verstaan beter zijn werk jouw woorden in harmonie en liefde samengaan

Datum: 26-6-2001
Naam: Snel Filip
Land: België
Commentaar:
Proficiat met uw site Veerle, het is een ware ode voor uw grootvader

Datum: 30-5-2001
Naam: Bram Van Daele
Land: België
Commentaar:
Hé Pierre, tis echt een mooie site. Maar hij is wel een beetje beperkt in lay-out. En een foto van de kunstenaar onbreekt. Ik stuur nog wel eens een evaluatie door. Groetjes Bram.

Datum: 30-5-2001
Naam: kris
Land: vlaanderen
Commentaar:
bedankt voor de uitnodiging. ik heb genoten, niet alleen van de mooie kunstwerken, maar ook van de site, die ziet er ook zeer goed uit! groetjes, kris.

Datum: 29-5-2001
Naam: marie-rose
Land: België
Commentaar:
Weet eigenlijk niet goed wat te typen, ben heel erg onder de indruk, van de mooie kunst die deze man maakte, maar ook van de liefde van een kleindochter voor haar grootvader....Ben vereerd te worden uitgenodigd op deze site.

Datum: 27-5-2001
Naam: Harry Smet
Land: België
Commentaar:
Ik schrok even van uw website, omdat mijn vader (81 jaar) dezelfde naam en voornaam draagt. Ik zal hem het nog doorgeven, dat er knappe kunstschilder heeft bestaan in Lokeren met indentieke naam.

Datum: 23-5-2001
Naam: Greta Vercauteren
Land: be
Commentaar:
Prachtig en rustgevend werk. Dank dat we mogen meegenieten.

Datum: 22-5-2001
Naam: Steven Verschoore (GVA)
Land: België
Commentaar:
Wreed toffe site!

Datum: 21-5-2002
Naam: Jo Haentjens
Land: Be
Commentaar:
Na gisteren het bestaan ervan te hebben vernomen, ben ik vandaag al eens doorheen de site gegaan. Je herkent als het ware de rustige en sobere hand van de meester zelf. Knap werk.

Datum: 20-5-2001
Naam: stef
Land: be
Commentaar:
Voor de eerste keer, en vluchtig gekeken, opgeslagen in mijn favorieten, en dus kom ik zeker terug - schrijf ik je opnieuw. Geef me nog even tijd. groetjes voor nu, Stefvn

Datum: 16-5-2001
Naam: yris smet
Land: be
Commentaar:
er was inderdaad geen mooier geschenk dat ge hem kon geven veerle! hij was een "persoonlijkheid" en een "schepper" en zijn kunstwerken vergezeld van zijn toffe verhalen moeten er voor iedereen zijn. om het als autodidact zo ver te schoppen moet ge wel een "echte" kunstenaar zijn. we zijn fier op hem ! bovendien een "prof" site !

Datum: 16-5-2001
Naam: Elsje
Land: BE
Commentaar:
Puik werk. Een prachtige manier om je grootvader aan ons voor te stellen.

Datum: 14-5-2001
Naam: Saskia Goossens
Land: België
Commentaar:
mooie eerste kennismaking met het werk van Florent Smet...had dit eerlijk gezegd niet verwacht...enfin, onbekend is onbemind hé! ook een mooie eerste kennismaking met Veerle's talenten als webmaster trouwens...puik werk!

Datum: 14-5-2001
Naam: sabine rasschaert
Land: belgie
Commentaar:
de moeite om naar de site te gaan, prachtig !

Datum: 14-5-2001
Naam: Jacqueline.deSmet
Land: Belgie
Commentaar:
Prachtige werken, die een mooie eenvoud uitstralen. Krachtige werken, die getuigen van een sterk karakter. Mijn kollega Yris is duidelijk de dochter van haar vader

Datum: 14-5-2001
Naam: kris van hoof
Land: belgie
Commentaar:
mooie site & mooie kunstwerken

Datum: 13-5-2002
Naam: Ronny
Land: B
Commentaar:
een passende hulde .. knappe werken

Datum: 13-5-2002
Naam: Bram
Land: U.K. (en ook Belgie)
Commentaar:
Prachtige site! Prachtige werken! Proficiat! Je mag trots zijn op beide!

Datum: 12-5-2001
Naam: Linda alias Vlinder
Land: België
Commentaar:
Ik heb genoten van de schilderwerken en kan mij hierzelf volledig in vinden en begrijp volkomen zijn liefde voor de natuur. Ik herken mezelf in jouw grootvader. Een prachtige site !

Datum: 12-5-2001
Naam: Tristan
Land: België
Commentaar:
Goede schilderkunst is als goede kookkunst: ze kan genoten worden, maar niet uitgelegd. Maurice de Vlaminck (1876)

Datum: 12-5-2001
Naam: Marc
Land: België
Commentaar:
Opmerkelijk mooie hommage aan je opa De Reus! Ik hou ook ontzettend van zijn werk, ik kom hier zeker nog méérmaals terug!

Datum: 12-5-2001
Naam: Pedro De Bruyckere
Land: België
Commentaar:
Een degelijke en knappe site die snel laadt (is belangrijk) Enkele werken vind ik zeer knap. Vriendelijke groeten, P.

Datum: 12-5-2001
Naam: Guy (AmbuRam)
Land: België
Commentaar:
Een kleine reactie : je hebt een site en een grootvader om trots op te zijn Veerle. Ik kom later nog eens terug om je grootvader zijn verhalen te lezen.... ***Guy***

Datum: 12-5-2001
Naam: Veerle Nijs
Land: België
Commentaar:
Welkom! Je kan hier je reacties nalaten. (Als je vragen hebt, duw dan op "Info" om een mail te sturen.) Vriendelijke groeten, Veerle Nijs (kleindochter van Florent Smet en webmaster).